Home » Blogg » Varför viktigt att lämna sina saker på skroten

Varför viktigt att lämna sina saker på skroten

Idag finns många produkter som kan skada vår miljö. För att det inte ska hända är det viktigt att ta hand om alla saker man köpt ända till sopstationen, återvinningen eller skroten.

När Linus fick ärva gården efter sin avlidne farbror hade han ingen aning om vad som väntade honom. Vilket nog var tur annars hade han aldrig åkt dit. Gården var fullständigt överbelamrad med bråte. Farbrodern måste ha samlat på sig radioapparater, bilstereoapparater, gamla kablar och allsköns bråte i hela sitt liv.

Linus visste inte var han skulle börja. Någonstans i bakhuvudet dök en tanke upp.Visst hade han sett en skylt på vägen dit. Det var något med skrot. Han tog fram mobilen och skrev in skrot Västerås i sökmotorn och där dök en länk upp.

Ibland ska man ha tur

Han ringde och berättade om sitt dilemma. Till sin förvåning blev personen i andra änden glad. Han kände till gården och Linus farbror och erbjöd sig att komma förbi. Tillsammans gick de runt för att få en överblick.

Vilken guldgruva du har, sa mannen och skrattade, och Linus muttrade surt. Mannen berättade att firman hämtade skrot och skulle, om Linus ville, komma med en container. Dessutom hjälpte han gärna om Linus hade frågor angående vad som kunde skickas med.

Nu var allt bortfraktat. Skroten hade gått igenom containrarna. Då kom en glad överraskning. Allt skrot hade blivit till en rejäl summa pengar.

Glad insåg Linus att han nu ägde en fin gård med massor av möjligheter. Läs mer om återvinning på denna hemsida: skrotvästerås.se