Home » Blogg » Skaffa ett lättskött epoxigolv

Skaffa ett lättskött epoxigolv

Ett epoxigolv har alla möjliga fördelar. Det är hårt, slitstarkt, vattenavvisande och lättstädat. Lägger du det ovanpå ditt betonggolv slipper du också att det bildas damm från golvet.

Du får en alldeles slät yta på ditt expoxigolv, så det är mycket lätt att torka av i en industrilokal eller på ett lager. Skulle du vilja ha ett golv som har lite mer struktur för att vara mer halksäkert, finns det epoxigolv med inblandning av sand, så du väljer själv hur ditt golv ska vara. Det viktigaste är att du kan dra fördel av epoxigolvets alla goda egenskaper.

Hårt och slitstarkt golv

Ett epoxigolv består av någon typ av härdplast och det är mycket starkt, hårt och reptåligt. Det passar även i miljöer där det förekommer ett stort slitage på golvet. Därför är det mycket populärt inom industrin. Har du ett gammalt betonggolv, lägger du bara ett lager epoxigolv över det. Då hindrar du dessutom att golvet dammar. Hade du ojämnheter i ditt gamla golv så kommer epoxigolvet att göra golvet slätt. Du kan fylla igen, jämna till, och få golvet perfekt. Hur tjockt ett epoxigolv är kan variera, så du har stor valfrihet.

Det är en stor fördel att ett epoxigolv inte har några fogar. Det finns alltså inga smutsgömmor, utan golvet är alltid fräscht och lättstädat. Speciellt inom livsmedelsindustrin, restauranger och kök är det viktigt att det är bakteriefritt, och man har en hög rengöringsfrekvens. Det sparar också mycket personalkostnader att städningen går snabbt. Varuhus och butiker har ofta epoxigolv. Läs mer om epoxigolv på denna sida: https://www.epoxi-golv.se/