Home » Blogg » Rädda dina tänder med akuttandvård i Solna

Rädda dina tänder med akuttandvård i Solna

Problemet kanske aldrig dyker upp men när det händer händer det snabbt. En utslagen tand gör ont. Akuttandvård i Solna finns till för den som råkat illa ut.

Det finns två anledningar till att människor behöver akut vård för tänderna. Den ena är att man fått en infektion i någon tand. Det gör ont och det är inte ovanligt att man samtidigt får feber. Den andra anledningen är olyckor och misshandel. Man får kanske ett flertal skador samtidigt men just tandskador brukar behöva åtgärdas snabbt för bra resultat.

Hur uppstår en tandinfektion? Det är svårt att svara på och orsaken varierar. Det är viktigt att ta värk och försämrat allmäntillstånd på allvar och boka akuttid hos en tandläkare. En bra klinik har tid för dig, oftast samma dag eller dagen efter. Men ännu mera bråttom är det om du har fått en tand utslagen.

Kontakta akuttandvård Solna om du fått tandskador

Det räcker med att snava på en mattfrans i hemmet eller cykla omkull i ganska lugn takt om oturen är framme. En eller flera skadade eller utslagna tänder kan bli följden. Har man tanden kvar är det oerhört viktigt att ta vara på den – gärna inuti munnen om det går. Och boka en tid omedelbart.
Tyvärr är det inte heller ovanligt att människor behöver akuttandvård i Solna efter misshandel. Eftersom tandskador gör mycket ont är avsikten med att snabbt få en tandläkartid inte bara att åtgärda skadan. Man behöver även smärtlindring. En klinik som snabbt kan erbjuda en tid är värd att anlita.