Home » Blogg » Hemstädning i Stockholm förenklar din vardag

Hemstädning i Stockholm förenklar din vardag

Med hemstädning blir det enklare att få vardagen att gå ihop men även diskussionen om vems tur det är att städa förenklas. Här är några tips för er i Stockholm.

Det är mycket som ska göras och hinnas med under en vecka som exempelvis arbeta, hämta på dagis, skjutsa till träningar, handla, tvätta, laga mat, och så förstås städa. Det sistnämnda brukar vara det man stryker från listan med alla måsten om det blir alldeles för ont om tid.

Egentligen är det synd att skjuta upp städningen då den är viktig för trivseln. Ett rörigt och smutsigt hem skapar inte sällan irritation. I värsta fall kan dammråttorna i hörnen ge upphov till allergier med symptom som trötthet, rinnande ögon och näsa. Har man svårt att hinna med städningen kan det därför vara bättre att anlita en professionell städfirma.

Detta ingår i hemstädning

Exakt vad som ingår i hemstädningen kan variera mellan olika städföretag. Men vanligtvis dammtorkning och rengöring av exempelvis bord, bänkar, fönsterbrädor, lampor, strömbrytare, speglar etc. Likaså dammsugs alla stoppade möbler, lister, golv och mattor. De golv som tål väta moppas och alla papperskorgar töms.

Både köket och badrummet städas extra noga och samtliga ytor rengörs. I köket torkas kakel, skåpluckor och lådfronter av och alla vitvaror städas utvändigt. Det är bara mikrovågsugnen som rengörs invändigt. Vill man att städfirman även ska rengöra kyl och frys samt ugnen invändigt kan man köpa till det som en tilläggstjänst. I badrummet rengörs badrumsporslinet och kranar med mera.

Så ofta är det lagom att utföra en hemstädning

Man bestämmer själv hur ofta man vill ha hemstädning men vanligt är en gång i veckan, särskilt om man är en barnfamilj. Fast som ensamstående eller par kan det räcka med varannan eller var tredje vecka. Särskilt om man känner att man ibland själv vill och hinner med städningen. Även bostadens storlek kan vara avgörande för hur ofta man vill ha städat.

Med regelbunden hemstädning hinner man vanligtvis inte uppleva att bostaden blir smutsig. Eftersom städfirman hela tiden håller efter alla ytor hinner smutsen heller inte gro in och bostaden blir lättstädad. Det går helt enkelt snabbare att städa vilket gör att hemstädningen också blir billigare. Är man osäker på hur ofta man vill ha städat kan man börja med varannan eller var tredje vecka och sedan utöka städningen om man märker att behovet är större.

Så mycket kostar hemstädning i Stockholm

Priset på hemstädning i Stockholm kan variera mellan olika städföretag vilket gör att det lönar sig att jämföra priser. Men vanligtvis beror priset på hur lång tid det tar att städa bostaden. Ofta blir timpriset något lägre om man har hemstädning varje vecka. Detta eftersom bostaden då inte hinner bli jättesmutsig men också för att smutsen då inte gror in och det går snabbare att städa bostaden.

Viktigt när man tar hjälp med hemstädningen är att anlita en firma som är försäkrad. Detta ifall något skulle gå sönder eller skadas under städningen. De bästa städföretagen är så klart också de som betalar sina anställda en rättvis lön och även fortlöpande utbildar dem i materialvård.