Home » Blogg » Förbättra ditt CV med ett körkort

Förbättra ditt CV med ett körkort

Bor du i Stockholm har du kanske inte funderat på att skaffa körkort, det har funkat bra att åka kollektivt. När du söker jobb märker du dock att många arbetsgivare efterfrågar körkort.

Körkort är en merit som underlättar när man söker jobb. Det handlar inte bara om att visa att man kan utföra ett visst jobb där bilkörning krävs. Det visar också att man klarat av en körkortsutbildning, vilket är en prestation. Det kan också göra att man man kan söka jobb som inte är tillgängliga med kollektiva transportmedel. Det kan handla om platser som bara trafikeras under vissa tider på dygnet. Dessutom får man mer frihet i sitt privatliv. Plötsligt kan man göra utflykter till landet, vilket var väldigt omständligt med kollektivtrafik.

Snabba vägen till körkort

Har du bråttom och inte vill ägna en längre period åt att ta körkort, kan du välja att ta en intensivkurs i Stockholm. Att köra runt i Stockholm är lärorikt. Trafikrytmen är hetsigare. Det kräver en hel del av dig, men det kommer också att leda till att du klarar framtida trafiksituationer bättre. I Sverige är det bara Göteborg och Malmö som är jämförbara med Stockholm, i resten av landet är trafiken lugnare. Har man fått sin utbildning i Stockholm är man därför väl rustad för framtiden. Under en intensivkurs är man helt fokuserad på bilkörning och teori. Det brukar behövas mellan 20 och 40 lektioner i genomsnitt. Börja direkt så har du snart en utbildning till på meritlistan, och ett körkort i din hand.