Home » Blogg » Fel fast du gjort rätt

Fel fast du gjort rätt

Äntligen har du hittat ditt drömhus och försöker ändå hålla ditt huvud kallt. För du vet att det alltid ska göras en ordentlig besiktning och att alla papper ska vara i ordentlig ordning.

Ibland spelar det ingen roll hur rätt du gör för det kan ändå gå fel. Du har varit på en mängd visningar. Läst allt du kan om hur det är att köpa hus och vad du ska tänka på när du letar efter något som passar dig. Du har pratat med släkt och vänner som har hus, för att få tips och råd. Och den där vännen som är snickare har också fått uttala sig om kända fällor och saker att tänka på. Till slut hittar du det där huset som verkar ha allt. Och en besiktning ger ingen indikation på att något skulle vara fel. Men när du har flyttat in så börjar det hända grejer.

Lång tid tillbaka

När det dyker upp dolda fel i hus så är det lätt hänt att du klandrar den tidigare ägaren. Du tycker att det är riktigt illa att säljaren har dolt det här för dig. Men det behöver inte alls vara så. Vissa fel kan ta mycket lång tid innan de visar sig. Med andra ord kan det vara ägaren innan den som sålde till dig som gjort något galet. Eller inte ens det. För det kan vara en hantverkare som gjort ett allvarligt fel utan att ägaren ens har vetat om det.