Home » Blogg » Den skonsamma tandregleringen

Den skonsamma tandregleringen

Tänder växer inte alltid som de ska. Det är inget konstigt eller ovanligt men det måste behandlas. Problem med att tuggförmågan påverkas undviks enklast med tidig och snabb behandling.

Det finns två huvudsakliga anledningar till att man får problem med tänder som inte växer riktigt rakt och i de positioner som det var tänkt. Den ena har med utveckling att göra och den andra handlar om skador. Att det går lite snett när barns mjölktänder och permanenta tänder ska komma fram är mycket vanligt.

Denna typ av problem kan också påverka tändernas placering senare i livet. Det har kanske fungerat att en tand inte riktigt är rätt placerad. Sedan händer något och problemen ökar. Felställda tänder kan göra att man omedvetet tuggar snett och det i sin tur kan ge spänningar och värk i käkarna.

Att återställa tändernas riktiga positioner

Har du problem med att dina tänder är felställda? Har du ont när du ska tugga? Då är en behandling med Invisalign i Göteborg det du behöver. Invisalign är den moderna metoden att reglera tänder. Den är osynlig och den är skonsam. Den är enkel att hantera.

Invisalign är en tunn anpassad ställning i genomskinlig plast. Efter att man mätt dina tänder görs en datorsimulering som visar hur den korrekta positionen ska se ut. Därefter tillverkas flera modeller. Du börjar med en liten korrigering. Sedan byter du efter några veckor. Sedan håller du på så tills du så småningom är framme vid den korrekta tandställningen. Det enkla sättet att korrigera tänder.